Angst

Angst

Hænder foran ansigtet, øjne ser ud mellem fingrene, sort/hvid farver, kvinde, næse
Hænder foran ansigtet, øjne ser ud mellem fingrene, sort/hvid farver, kvinde, næse
Hvad er angst?

Angst er en naturlig reaktion på noget, der føles farligt. Denne følelse kan opstå som en respons på en truende situation og er en overlevelsesstrategi, der sikrer, at du reagerer hurtigt og instinktivt. Angst kan vise sig på forskellige måder og i forskellige situationer. Det er ikke alle situationer, hvor angst opstår, er farlige. 

Nogle mennesker oplever angst i hverdagssituationer, der normalt ikke burde udløse angst. For eksempel som at købe ind og tage toget. I disse tilfælde er angstreaktionen ude af proportion med den reelle fare, der er forbundet med situationen. Angst kan føre til konstant bekymring, frygt og ubehag og begrænse ens generelle livskvalitet.

Hvis angsten begynder at have en negativ indflydelse på dit hverdagsliv, bliver det et problem, der skal håndteres. Angst kan vise sig på forskellige måder, såsom panikanfald, social angst eller generaliseret angst.

Stress kan være en væsentlig bidragsyder til at udvikle angst. Hvis vi udsættes for konstant stress, bliver kroppens naturlige balance forstyrret. Stress kan udløses af, og være en reaktion på situationer i hverdagen, f,eks.  arbejde, skole og  personlige relationer.

Et sygdomsforløb kan føre til udvikling af angst. Angst kan udløses af den konstante bekymring og uvished som følge af livet med en kronisk sygdom og/eller følgerne af et livstruende sygdomsforløb.

Angst kan have flere forskellige symptomer, herunder:

Fysiske symptomer: Hjertebanken, åndenød, sveden, rysten, trykken i brystet, kvalme, prikken og snurren i fingrene.

Psykiske symptomer: Dødsangst, ængstelse, anspændthed, uvirkelighedsfølelse.

Kognitive symptomer: Bekymringer og katastrofetanker.

Angst kan opstå i forskellige situationer eller komme ud af det blå. Det er forskelligt fra person til person, hvilke angstsymptomer der viser sig, og der er forskel, alt efter hvilken type angst, der er tale om. 

Hvad kan et terapiforløb gøre for din angst?

I terapien er mit formål at hjælpe dig med at afdække de dybereliggende årsager til din angst.

  • Jeg kan støtte dig til at identificere og udfordre de negative tankemønstre, der bidrager til din angst. Ved at gøre dig mere bevidst om dine tanker, får du mulighed for at ændre den måde, du tænker på, og dermed reducere din angst.

  • Du vil lære at udvikle effektive strategier og brug af værktøjer til håndtering af din angst.

  • Jeg vil støtte dig i at lære mere om dine følelser, der bidrager til at aktivere din angst, og dermed integrere nye værktøjer til at håndtere dem i dit daglige liv.

Jeg vil støtte dig i at navigere i kompleksiteten af din angst, forbedre dit følelsesmæssige velbefindende, og derigennem bidrage til at øge din livskvalitet.

Du vil gennem terapi med mig, kunne opbygge en personlig værktøjskasse med teknikker og strategier, der kan hjælpe dig med at håndtere din angst effektivt.


Ønsker du hjælp mod din angst?


Jeg tilbyder en gratis 20-minutters afklarende samtale. Denne samtale kan finde sted enten i min praksis eller online, alt efter hvad der passer dig bedst. Formålet med samtalen er at give dig mulighed for at møde mig, kort beskrive din situation og stille spørgsmål.